Nagy Béla is szurkolóként kezdte a Diósgyőri Stadion lelátóján és sok más sportlétesítmény vendégszektorában, magas és erős alakját már távolról ki lehetett szúrni a tömegben.

Sikeres vállalkozóként a 2000-es évek legelején lett sportvezető, amikor a Diósgyőri Football Club (DFC) megszűnése után szurkolótársaival megalakította a teljesen amatőr, a Miskolci Körzeti Bajnokságban induló DVTK SE-t, melynek elnökévé választották. Nem sokkal később,  2003-ban pedig a hamvaiból feltámadó diósgyőri profi labdarúgásban vállalt szerepet a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetőjeként, majd a Diósgyőri Stadiont működtető Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Kht. (DSM Kht.) ügyvezető igazgatójaként tett meg mindent szeretett klubjáért. 2009-től visszatért az életben maradásért küzdő labdarúgó klub élére, míg nem megérkezett az évek óta várt tőkeerős befektető.

Ezt követően visszatért a lelátóra, és haláláig tagja maradt a DVTK SE-nek. Klubunk egyperces néma csönddel emlékszik meg róla a vasárnapi DVTK - ZTE mérkőzés előtt.

Halálával egy igaz diósgyőri távozott közülünk. Emlékét örökké megőrizzük!