Ivánka Patrik (Fotó: Szabó Gábor)


- Hogyan alakult eddigi pályafutásod?
- Hétévesen kezdtem el focizni Diósgyőrben. Általános iskolában Mályiban Kiser László felesége tartotta a testnevelés órákat, ő javasolta, hogy jelentkezzek a DVTK-ba, ahol Vitelki Zoltán lett az első edzőm (U7-U9). Majd Sárréti Géza (U10-U11), Szentiványi József (U12-U13), Kiser László (U14-U15), Sverla Béla (U16) és Kriston István (U17) következett. Azóta folyamatosan piros-fehérben játszom, amiért óriási hálával tartozom a szüleimnek, akik 14 éves koromig minden nap hoztak-vittek. Korábban tagja voltam az U14-es regionális válogatottnak, szeretnék ismét visszakerülni a legjobbak közé.

- Milyen poszton játszol?
- Sokáig szélső védőként szerepeltem, azonban Pilu bá’ (Kriston István - a szerk.) belső védőt faragott belőlem. Szeretek fellépni a támadásokkal, ez megmaradt a korábbi évekből, bár az edzőim ennek nem mindig örülnek, ha elkalandozok. Szögleteknél, oldalszabadrúgásnál viszont mindig ott vagyok az ellenfél kapuja előtt, a legutóbbi bajnokságban három gólt szereztem ilyen szituációból.

- Mi az erősséged?
- Nem csak magas vagyok, hanem jól is fejelek, és a szerelőkészségem miatt is kaptam már dicséretet. Ezen kívül jól olvasom a játékot, és a gyorsabb játékosok közé tartozom. Mindez persze úgy értendő, hogy a saját korosztályomban. Még rengeteget kell gyakorolnom ahhoz, hogy ugyanezt a felnőttek közt is elmondhassam magamról. Ezen kívül fizikailag kell sokat fejlődnöm.

- Hogyan szerepeltetek a bajnokságban?
- Az U17-es bajnokság alapszakaszában a 7. helyen végeztünk, majd a felsőházi rájátszásban egy helyet tudtunk előre lépni. Visszagondolva, a hazai FTC elleni győztes mérkőzésen játszottam a legjobban, akkor összejött minden. Rengeteget szereltem a pálya minden pontján, jól játszottam meg a megszerzett labdát és még néha fel is tudtam lépni.

- Az U17-es bajnokságban szerepelsz, de már többször is edzettél az első csapattal.
- Első alkalommal már ki is mentem a saját csapatommal a pályára, amikor szóltak, hogy az első csapattal edzek, és később Vitelki Zoltán is hívott 2-3 alkalommal. Nagy élmény volt, sokkal gyorsabban járt a labda, szeretnék ilyen magas szinten játszani. Az NB I. az elsődleges célom.

- Tanulással hogy állsz?
- A Diósgyőri Gimnáziumba járok, hármas-négyes tanuló vagyok, lehetne jobb is, ebben is javítanom kell, mert szeretnék továbbtanulni. Van még két évem a döntésig, de most nem tartom elképzelhetetlennek, hogy testnevelő tanári szakra jelentkezzek.

Szólj hozá a DVTK hivatalos facebook oldalán!