- Az alapötlet az, hogy két edzőterem harcosai csapnak össze egymással a megfelelő súly- és korcsoportokban, hogy minél nagyobb meccsszámot tudjunk biztosítani azoknak, akik nálunk sportolnak. Mindezt olyan körülmények között, ami igazi versenyhangulatot teremt, mint például bevonulókapu és tradicionális muaythai zene - mondta Jászka Krisztián a DVTK muaythai szakosztályának vezetője az eseményről.

A megmérettetésen négy klub, a Gewiss Training SE, az Oroszlánszív KSE és a Thai Works Team vett részt a házigazda Diósgyőr mellett, ahol a baráti hangulatban eltelt délutánon mindenki jól érezte magát a főszervező szerint, aki azt is kiemelte, hogy számos piros-fehér színekben sportoló muaythaios próbálhatta ki magát és szinte minden meccsen volt hazai érdekelt.

- Összesen 17 mérkőzés került megrendezésre több kategóriában és majdnem minden összecsapáson volt DVTK-s érdekelt, míg valaki kétszer is szorítóba lépett - folytatta Jászka Krisztián. - Indult rutinos válogatott versenyzőnk is, de elsősorban a fiatalokra és az új- és hobbi sportolóinkra koncentráltunk, akik ki tudták magukat próbálni, hiszen lehet, hogy ez lesz életük egyetlen muaythai meccse. Összességében mindenki jól érezte magát és ezáltal kicsit közelebb került a sportághoz és jobban kötődhet hozzá.

A hazai borsodi harcosok mellett a felvidéki magyar muaythaiosok, a DVTK palócok is részt vettek a jól sikerült eseményen, amit a későbbiekben szeretne rendszeresen megrendezni a szakosztály.

A DVTK résztvevői az Edzőtermek Csatáján

Iván Tamás

Soltész Alexa

Szabon János

Szigeti Csenge

Gergely Lajos

Szarvas Adrián

Mester Miron

Magyar Máté

Balogh Szebasztián

Garan János

Szabó László

Éles Krisztián