- Ugorjunk vissza pár napot az időben, hogyan élted meg a 12,84-es új országos csúcsot és azt, hogy te lettél minden idők 3. leggyorsabb magyar gátasa?

- Nagyon-nagyon boldog vagyok ebben a pillanatban is. Még fel sem tudtam fogni, hogy milyen időt futottam és hogy mit jelent ez. Óriási dolognak élem meg, hiszen nagy álmom volt, hogy 13 másodperc alá kerüljek, de azt legmerészebbekben sem gondoltam volna, hogy ez ennyivel fog sikerülni. Nem indult egyszerűen a szabadtéri szezonom, de ez most mindent kárpótolt. Köszönöm mindenkinek, aki mellettem van és hisz bennem, nélkülük biztosan nem sikerült volna ilyen jól a hétvége.

- A szó legszorosabb értelmében tökéletesen hangoltál az U23-as Eb-re, milyen hangulatban és formában érzed magad a kontinensviadalod előtt?

- A múlt heti verseny óriási löket volt a számomra, így nagyon várom már a mostanit. Kedden korán reggel indultunk repülővel Budapestről és délután már Finnországban is voltunk, ahol majd pénteken fogok először futni. Szeretem ezeket a korosztályos világversenyeket, mert mindig nagyon jó a hangulatuk és egy örök élmény mindegyik számomra. Jó formában vagyok, tele motivációval és tettvággyal, egyben pedig teljesen felszabadultnak érzem magam az egyéni csúcs után.

- Színvonalas mezőnyre van kilátás női 100 méter gáton, ott lesz a tavalyi felnőtt Eb győztese és bronzérmese is, milyen célok lebegnek a szemeid előtt?

- A mezőny nagyon erős, de ez annál nagyobb kihívás a számomra. Szeretnék a technikai dolgokra figyelni például, hogy ne kerüljek közel a gátakhoz, és szeretnék ütés nélkül célba érni. Minél jobban akarok teljesíteni és kihozni magamból ezúttal is a legtöbbet, amit lehet, titkon pedig szeretnék a döntőbe kerülni.

Az Európa-bajnokságot az Európai Atlétikai Szövetség hivatalos csatornáin közvetíti, ami IDE vagy IDE kattintva érhető el. 

U23-as Atlétikai Európa-bajnokság - Espoo

Tóth Anna - női 100 méter gát

Előfutamok: július 14. (péntek) 11:55

Elődöntők: július 14. (péntek) 17:25

Döntő: július 15. (szombat) 19:10