Összefoglaló 1977. november 2., szerda

KEK: Hajduk Split - DVTK 2-1 (1-0, 2-1, 2-1) - 11-esekkel:4-3

Tatár György gólját követően már-már továbbjutónak tűnt a DVTK, ám egy könnyű síppal megítélt büntetőt követően hosszabbítás, majd 11-es párbaj következett. Végül a focirulett a hazaiaknak kedvezett, és a Diósgyőr búcsúzott a Kupagyőztesek Európa Kupájától.

KEK: Hajduk Split - DVTK 2-1 (1-0, 2-1, 2-1) - 11-esekkel:4-3


Kupagyőztesek Európa Kupája, 2. forduló, 2. mérkőzés

Hajduk Split - Diósgyőri VTK Miskolc 2-1 (1-0, 2-1, 2-1) - 11-esekkel: 4-3

Split, Stadion Poljud, 20 000 néző. Játékvezető: Otto Anderco (Tatar, Popescu) - mindhárom román. 
Hajduk: Ivan Katalinić - Zoran Vujović, Vedran Rožić, Luka Peruzović, Mario Boljat - 
Zlatko Vujović, Dražen Mužinić - Slaviša Žungul, Drago Rukljač, Ivica Šurjak, Borislav, Đorđević. Vezetőedző: Vladimir Marković.
DVTK: Veréb György - Salamon József - Szántó Gábor, Kerekes János, Váradi Ottó, Kutasi László - Oláh Ferenc, Fükő Sándor, Tatár György - Szalai István, Fekete László. 

Csere: Kerekes János helyett Magyar Balázs a 46., Dražen Mužinić helyett Nenad Šalov a 49. percben, Drago Rukljač helyett Davor Čop a 89. percben, Fekete László helyett Grolmusz Gyula a 113. percben. 
Sárga lap: Tatár György a 47., Salamon József a 70. percben. 
Gólszerző: Zlatko Vujović (1-0) a 17., Tatár György (1-1) a 80., Drago Rukljač (2-1, 11-esből) a 85. percben. 

11-es rúgásokat követően a Hajduk Split jutott a KEK 3. fordulójába.

Kulcspillanatok

17. perc: Váradi becsúszó szerelését szabálytalannak minősítette a játékvezető. Rukljač a jobb oldali szögletzászló közeléből - miközben mindenki beívelést várt - villámgyorsan Žungul elé gurított, a jobbszélső gyors mozdulattal kiugrotta védők közül, az alapvonalról laposan, nagy erővel középreadott, és Zlatko Vujović mintegy 5 méterről jobb belsővel a léc alá lőtte a labdát, 1-0.

A 80. percben egy bal oldalról beívelt labdát Kutasi nagyszerű csel után Tatár Györgyhöz játszott, a középpályás a balösszekötő helyéről, ballal, mintegy 14 méterről estében laposan úgy lőtt a bal alsó sarokba, hogy a labda a bal oldali kapufáról pattant a hálóba, 1-1.

85. perc: Zlatko Vujović hosszú átadásával Šurjak tört ki a jobbösszekötő helyén. Már a 16-oson belül járt, amikor öszszeütközött Váradival, majd elterült a földön. Nem történt szabálytalanság, a játékvezető mégis a 11-es pontra mutatott. A büntetőből Drago Rukljač jobbal a jobb felső sarokba lőtte a labdát, 2-1.

11-es rúgások

  1. kör: Nenad Šalov belőtte, Váradi Ottó kihagyta
  2. kör: Vedran Rožić kihagyta, Fükő Sándor belőtte
  3. kör: Luka Peruzović kihagyta, Tatár György belőtte
  4. kör: Mario Boljat belőtte, Magyar Balázs kihagyta
  5. kör: Ivica Šurjak és Oláh Ferenc is belőtte
  6. kör: Slaviša Žungul jobbal nagy erővel a jobb felső sarokba bombázott, Szántó Gábor nagy erejű lövése viszont a felső kapufáról pattant ki.