A DVTK kiemelten kezeli az utánpótlást és mindent meg is tesz azért, hogy a fiatalokkal minél hamarabb megszerettesse a labdarúgást. Ezért indult el az Ovifoci program 12 óvodában 2012 őszén, amely azóta is változatlan népszerűségnek örvend a kicsik között.

DVTK Ovifoci - varázs 1
A kicsik nagyon élvezték a játékot (fotó: Szabó Gábor)


Azonban vannak olyan óvodák, akik - még - nem csatlakoztak. Az oda járó gyerekek számára szervezte meg klubunk ebben az évben is a DVTK Ovifoci-varázs programot. Három héten keresztül összesen 23 óvoda 350-400 középső- és nagycsoportos gyermeke vendégeskedik a Diósgyőri Stadionban egy-egy órát.

- A gyerekek imádnak játszani, szeretnénk őket megnyerni a labdarúgásnak és a DVTK-nak - mondta el Fuhrmann Géza utánpótlás szervezési igazgató. - Autóbusszal szállítjuk a csoportokat a Diósgyőri Stadionba, ahol az időjárástól függően az edzőpályán vagy a műfüves csarnokban sportversenyeken vehetnék részt a fiúk és a lányok. Majd belekóstolhatnak a fociba, mert hihetetlen, de vannak olyan gyerekek, akik még soha nem rúgtak labdába.

A fiúkat és a lányokat a DVTK utánpótlás-edző fogadják, akik a legtehetségesebbeket meghívják a DVTK U6-os korosztályának az edzésére is.

- Ezúttal nem a kiválasztás az elsődleges cél - tájékoztatott Fuhrmann Géza -, hanem az, hogy élményekkel telve menjenek haza a gyerekek. És ha otthon kezükbe akad az itt kapott apró ajándék, akkor úgy gondoljanak a Diósgyőri Stadionra, ahová jó lenne visszamenni.

És ezt a célt talán sikerül is elérni, legalábbis erre utal, hogy a műfüves csarnok és konditerem megtekintése után az egyik kisfiú így fordult a másikhoz: vajon milyen kalandok várnak még ránk?

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!