Összefoglaló 2023. szeptember 19., kedd

"Jót tett az önbizalmunknak a mérkőzés"

A DVTK 6-2-re nyert a III. Kerület ellen, és jutott a MOL Magyar Kupa 4. fordulójába. A találkozóról Elton Acolatse beszélt.

"Jót tett az önbizalmunknak a mérkőzés"


A DVTK magabiztosan győzött, és jutott tovább a III. Kerület ellen a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában.

- Elsősorban az önbizalmunknak tett jót ez a mérkőzés, mert a hétvégén egy nagyon fontos rangadó vár ránk a Debrecen ellen - kezdte Elton Acolatse. - A fociban nincs könnyű meccs, ez sem volt az. Azonban jól kezdtünk, korán megszereztük a vezetést, és nem sokkal később megnyugtató előnybe kerültünk. Minden kupamérkőzésnek ez a kulcsa, mert ha nincs meg az előny a szünet előtt, akkor az ellenfél vérszemet kap, és a folytatásban bármi megtörténhet. Ugyanakkor az is igaz, hogy jobb koncentrációval több gólt is szerezhettünk volna, és ez igaz rám is. Ezen még dolgozni kell, bízom benne, hogy a következő mérkőzésen ezen a téren is jobbak leszünk.

Elton Acolatse duplázta meg diósgyőri előnyt a 17. percben.

- Boldog vagyok, hogy megszereztem az első gólom a DVTK mezében, és alig várom, hogy újabbak kövessék - mosolygott. - Franchu (Francisco Feuillassier - a szerk.) lőtte kapura a labdát, ami lejött a védőkről, és pont elém került. Lekezeltem, és a hosszú oldali kapufa mellett lőttem a kapuba. Az ilyen helyzetekben nyugodtnak kell maradni, mert úgy könnyebb megtalálni a legjobb megoldást a gólszerzésre.

Szemmel látható volt a diósgyőri szélső és az óbudai védők közötti sebességbeli különbség, álló helyzetből számtalanszor verte meg ellenfelét, és mögé kerülve bátran centerezhetett.

- Vasárnap léptem először kezdőként pályára, mióta Diósgyőrben szereplek - hívta fel rá a figyelmet. - Az ilyen találkozók arra is alkalmasak, hogy gyakoroljam azokat a megoldásokat, amit elvár tőlem az edzői stáb. Ez alatt az egy az egy, kettő az egy elleni játékot, a beadásokat, a gólpasszokat, és akár a gólszerzést értem, szóval ebből a szempontból is nagyon fontosak ezek a mérkőzések.

A holland-ghánai szélső már nyert kupát a Hapoel Beer Sheva színeiben a 2019/2020-as idényben.

- Csodálatos élmény a kupagyőzelem, hiszen mindenki azért játszik, hogy nyerjen valamit. De egy ilyen siker nem csak a játékosoknak, hanem az egész klubnak fontos, hiszen a győztes kiléphet a nemzetközi kupaporondra. És egyúttal ez a legnagyobb különbség a bajnokság és a kupa között, a kupában vezet a legrövidebb út Európába.

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a Siófok vár a DVTK-ra. A hivatalos játéknap november 1.

- Nem sok mindent tudok az ellenfélről, de azt már mondták a társak, hogy az edzőjük (Dragan Vukmir - a szerk.) korábban Diósgyőrben dolgozott - kommentálta a sorsolást.

Kuznyecov Szergej igyekszik változatossá tenni a diósgyőri edzéseket, szinte minden foglalkozásba becsempészik valami újdonságot. Néha előkerül a rögbilabda, vagy csak fejjel lehet labdába érni, kedden lábteniszbajnokságon vettek részt a játékosok.

- Persze, hogy szeretjük az ilyen edzéseket! Általánosságban is elmondhatom, hogy szeretem a mester edzéseit, mert mindig más típusú gyakorlatokat végzünk. A mai edzés pedig nem csak azt a célt szolgálta, hogy jó hangulatban dolgozzunk, hanem még a technikát is fejlesztette.

A válogatott mérkőzései, majd a MOL Magyar Kupa fordulója után szombaton ismét az OTP Bank Ligában játszik a DVTK, 17 órától a DVSC érkezik Diósgyőrbe.

- A Debrecen Magyarország egyik legerősebb csapata, tehát biztosan nem vár könnyű mérkőzés ránk, de mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében - szögezte le Elton Acolatse. - A siker lendületet ad minden csapatnak, amire szükségünk is van, hiszen a közeljövőben sorra jönnek a kemény ellenfelek, akik közül a DVSC lesz az első.