Összefoglaló 2024. január 19., péntek

Swietelsky-Békéscsaba - DVTK Ongropack 3:2

Hosszú utazás után, küzdelmes mérkőzésen, bravúrosnak mondható pontot szerzett az élcsapat Békéscsaba otthonában a DVTK Ongropack együttese. A diósgyőriek jól kezdték a mérkőzést, az első szett derekán a vezetést is átvették és három ponttal behúzták a nyitó etapot. A második játszmában a piros-fehéreknek sikerült négy pontos hátrányt is ledolgozni és ráadásban ezt a szettet is megnyerni. A két kiélezett szettben elfáradt diósgyőriek játéka a folytatásban ugyan visszaesett és a mérkőzés Békéscsaba sikerrel zárult, ám az első két szett koncentrált játéka bizalomkeltő a rájátszás mérkőzéseinek közeledtével.

Swietelsky-Békéscsaba - DVTK Ongropack 3:2


Röplabda Női Extraliga - 12. forduló

Swietelsky-Békéscsaba - DVTK Ongropack 3:2 (-22, -25, 10, 20, 6)

2024. január 19. péntek - Békéscsaba, Városi Stadion
750 néző - Vezette: Bátkai-Katona, Horváth

Swietelsky-Békéscsaba: Becic 4, Bodnár 13, Stepanenko 29, Glemboczki 14, Kump 4, Aydinogullari 1. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Pintér 18, Gergácz 3, Kotormán, Paskova-Kaneva. Vezetőedző: Tóth Gábor
DVTK Ongropack: Hegyi 9, Prosvirina 15, Einarsdóttir 7, Egri K. 11, Horváth 3, Škorić 21. Csere: Kundrák (liberó), Kalmár, Hollósi, Egri B. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Edzői értékelés

Tóth Gábor: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ha pozitívumot kell keresnem, az az Akadémiánkon pallérozódó Gergácz Olga teljesítménye volt. Nem vettük fel a kesztyűt a mérkőzés elején, erre az sem mentség, hogy kulcsjátékosaink hiányoztak.

Németh Szabolcs: Bár vereség, de ha valaki nézte ezt a mérkőzést, akkor láthatta, hogy az első két szettet kontrolláltuk, az történt a pályán, amit szerettünk volna, jó energiákat vittünk át a pályára. A Nyíregyháza elleni találkozó után edzésmódszert váltottunk, ennek az eredménye az első két szett, amit a jövőben folytatnunk kell, nincs megállás. Ma még egyelőre ennyire voltunk képesek, hisz érezhetően más volt a játékunk a harmadik szettől kezdve, aminek köszönhetően a hosszabb kispad és a nagyobb tapasztalat meg is tudta nyerni a mérkőzést. Helyén kezeljük a mai eredményt, dolgozunk tovább!