Összefoglaló 2024. március 13., szerda

MK: DVTK HUN-Therm - TFSE-MTK 85-54

A Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupában a négyes döntőért lépett pályára a DVTK HUN-Therm a TFSE-MTK együttese ellen. A győztes győri bajnoki érezhetően jó hatással volt a piros-fehérekre, akik a második negyedben valóságos erődemonstrációt tartottak. A diósgyőriek esélyeshez méltó módon magabiztos játékkal nyerték meg (85-54) a találkozót, és ezzel bemasíroztak a legjobb négy közé, de ezzel aligha elégednek meg Kányási Veronikáék.

MK: DVTK HUN-Therm - TFSE-MTK 85-54


A mérkőzés előtt a klub vezetése a drukkerek vastapsa közepette köszöntötte a DVTK U23-as kosárlabdázóit, akik nemrégiben elhódították Dr. Hepp Ferenc Emlékkupát. Ana Tadić két közelijével kezdődött az összecsapás, majd az első két percbe Baa Dominika hárompontosa is belefért. Jovanović is megkezdte a pontgyártást, amire újfent a vendégek 8-asa reagált. Völgyi Péter tanítványai a folytatásban is tömték labdával francia centerünket, aki tett is a dolgát, ahogy Milica is (13-7). Mindkét csapat sorra vetette be a cseréit, és ebből a helyzetből a vendégek profitáltak, hiszen Dúl Terka és Szabó Fanni találataival a 8. perc közepén átvették a vezetést (13-14). Hogy az első negyedet mégis mi nyerjük meg, arról Darcee Garbin gondoskodott. Az ausztrál játékos négy pontjával megfordítottuk az állást (17-16).

 

 

A 11. perc nem hozott változást az eredményben, a következőben már Kányási Veronika duplájának tapsolhattak a szurkolóink. Nem sokkal később Tadić sapkázta le ellenfelét, majd csapatkapitányunk csont nélküli hármasa hullt a gyűrűbe (22-16). Anával továbbra sem bírtak a fővárosiak, miközben pontot még nem szereztek a második játékrészben, így nem csoda, hogy a 15. percben időkéréshez folyamodott Hegedűs Péter vezetőedző. Hiába, mert Carter a büntetőit sem dobta be, a túloldalon viszont Charles és Garbin dobásai is célba értek, egyre nyílt az olló (31-16). Az újabb TFSE-timeout után bő három perc volt vissza a szünetig. Az volt a kérdés, hogy hatalmas bravúrral sikerül-e nullán tartani ebben a negyedben a vendégeket. Tyra cikázott ziccerig, a fiatal irányító megmozdulása újabb két egységet ért, Kaila büntetője egyet, Garbin távolija pedig hármat. A teljesen indiszponálttá váló TFSE-t még Charles büntette meg egy könnyű kosárral, a DVTK HUN-Therm gyűrűje pedig érintetlen maradt a második negyedben (39-16).

A fordulást követően Milica Jovanovićnak alig néhány másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a második első dupláját, és ő jegyezte az első hármasát is. Ezt megirigyelte Szabó Fanni és Lelik Réka is, potyogtak a trojkák (47-19). A folytatásban Tadić és Szabó vívott egymással élvezetes dobópárbajt (51-24). Carter két hárompontosa között Veronika rámolt be öt pontot, kifejezetten élvezetes volt a játék (56-30). A nagy előny kissé kényelmessé tette a hazai csapatot, és ezt kihasználták a budapestiek, akik elsősorban hárompontos dobásokkal operálva megnyerték a negyedet (61-43).

A záró etap első két és fél perce kiegyenlített játékot hozott, öt-öt egységet szereztek a csapatok, majd időt kért a DVTK (66-48). A megbeszélés után Réka harmadik triplájával folytatódott a játék, majd Tadić brusztolt be egy újabb palánk alólit. Amikor csapatkapitányunk újabb tökéletes távolit dobott, a szurkolótábor önfeledt énekbe kezdett, a vendégek vezetőedzője pedig időt kért (74-48). A negyed második felében is mi domináltunk, előbb Garbin majd Oláh zúdított be egy hárompontost, majd Tenyér is felíratkozott a pontszerzők közé (82-52). A hajrára beszállt Vég-Dudás Anna és Fárbás Eliza is, a DVTK HUN-Therm fölényes győzelmet aratva a legjobb négy közé jutott a Magyar Kupában, és bizakodva várhatja a hétvégi küzdelmeket.

Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupa, negyeddöntő

DVTK HUN-Therm - TFSE-MTK 85-54 (17-16, 22-0, 22-27, 24-11)

Miskolc, DVTK Aréna, 1200 néző. Játékvezetők: Goda László, Fodor Attila, Horváth Csongor Béla.
DVTK: Aho N., Kányási 13/9, Charles 7, Jovanović 10/6, Tadić 19. Csere: Lelik 9/9, Garbin 17/6, Tenyér 4, Aho T. 3/3, Oláh.3/3, Vég-Dudás, Fárbás. Vezetőedző: Völgyi Péter.
TFSE: Baa 5/3, Szabó 13/6, Dúl T. 8/6, Carter 13/9, Czinano 4. Csere: Németh 2, Burján 6/3, Pusztai, Király 3/3, Vígh. Vezetőedző: Hegedűs Péter.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter: - A két szoros bajnoki után ma egy lazább meccset tudtunk játszani a TF ellen, amit nagy különbséggel tudtunk megnyerni. A döntő a második negyed volt, ahol rá tudtuk erőltetni az akaratunkat az ellenfélre védekezésben és támadásban is. Lesz most egy szusszanásnyi időnk, a következő mérkőzésen egy Euroligás csapattal játszunk, akikkel nem rég játszottunk egy nagyon fontos meccset. A kupában más rotációval játszunk majd, mint a bajnokin. Más jelentőségű lesz a következő, Győr elleni mérkőzésünknek. Szeretnénk javítani a játékunkon, és kihozni a maximumot, ami jelenleg bennünk van.

Ana Tadic: - A TF elleni előző meccs hibáiból tanulva, most meg tudtuk valósítani, amit elterveztünk. Visszatért a lendület a játékunkba, amihez hozzájárult a hétvégi, Győr elleni győzelem is. Ennek köszönhetően megnyertük ezt a mérkőzést is, bejutottunk a négyes döntőbe, és mindent meg fogunk tenni, hogy hazahozzuk a kupát Miskolcra.